Min første opskrift


Wannabe kartoffelsalat – med blomkål

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Italiensk
Antal 4

Ingredienser
  

Hovedingrediens

  • 400-600 gram Blomkål (et mellemstort blomkålshoved)

Dressing

  • 2 spsk mayonaise (Lav evt. selv)
  • 2 spsk creme fraiche 38% (Thise økologisk græsmælk)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk bearnaiseessens
  • 1 tsk æblecidereddike, økologisk (med aktiv moder)

Tilsmagning af dressing

  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Krydderurter efter egen smag (evt. purløg eller estragon)
  • Æblecidereddike
  • Bearniseessens
  • BEMÆRK: Dressingen må godt være LIDT kraftigere, mere salt eller mere syrlig end du ønsker den færdige salat. Når blomkålen tilsættes til dressing, så dæmper det smagen i dressingen.

Sådan gør du
 

Forberedelse

  • Del blomkålen i små buketter.

Tilberedelse af blomkål

  • Kog noget vand i en gryde.
  • Tilsæt blomkålen når vandet koger.
  • Lad det koge op i 2-4minutter, til blomkålen stadig har bid, men ikke er helt rå.
  • Dræn blomkålen helt og lad den køle fuldstændig af i køleskab.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Bland dressing med blomkål

  • Vend blomkålen i dressingen.
  • Lad den gerne trække lidt inden servering.

Servering

  • Klip gerne lidt purløg eller ekstra estragon til at drysse over inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering