Wannabe kartoffelsalat – med blomkål
Ingredienser
Hovedingrediens
- 400-600 gram Blomkål (et mellemstort blomkålshoved)
Dressing
- 2 spsk mayonaise (Lav evt. selv)
- 2 spsk creme fraiche 38% (Thise økologisk græsmælk)
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk bearnaiseessens
- 1 tsk æblecidereddike, økologisk (med aktiv moder)
Tilsmagning af dressing
- Salt
- Friskkværnet peber
- Krydderurter efter egen smag (evt. purløg eller estragon)
- Æblecidereddike
- Bearniseessens
- BEMÆRK: Dressingen må godt være LIDT kraftigere, mere salt eller mere syrlig end du ønsker den færdige salat. Når blomkålen tilsættes til dressing, så dæmper det smagen i dressingen.
Sådan gør du
Forberedelse
- Del blomkålen i små buketter.
Tilberedelse af blomkål
- Kog noget vand i en gryde.
- Tilsæt blomkålen når vandet koger.
- Lad det koge op i 2-4minutter, til blomkålen stadig har bid, men ikke er helt rå.
- Dræn blomkålen helt og lad den køle fuldstændig af i køleskab.
Dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Bland dressing med blomkål
- Vend blomkålen i dressingen.
- Lad den gerne trække lidt inden servering.
Servering
- Klip gerne lidt purløg eller ekstra estragon til at drysse over inden servering.